EU projekat "Ne ostavljajući nikog iza sebe": Gradonačelnik potpisao ugovore za rekonstrukciju šest kuća


indonezija 4
Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

06.10.2023. 10:12

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je u četvrtak, 5. oktobra, ugovore sa vlasnicima kuća, koje će biti rekonstruisane kroz projekat "Ne ostavljajući nikoga iza sebe".

Ugovore za rekonstrukciju kuća u vlasništvu potpisalo je šest naših sugrađana. Kroz ovaj projekat ukupno je rekonstruisano 18 kupljenih kuća, a 14 kuća je kupljeno za korisnike i rekonstruisano.

 

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

 

Sa ovim segmentom se zaokružuje čitav projekat, kroz koji je Grad Čačak, a uz podršku Evropske unije, rešio stambeno pitanje za 44 porodice. Projekat je realizovan putem Programa podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji koji implementira UNOPS (Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge). Krov nad glavom su, kroz ovaj projekat, dobile 44 porodice. Vrednost donacije je oko 1.400.000 dolara, dok je Grad Čačak učestvovao sa nešto više od 200.000 dolara. Na ovaj način dom su dobile žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, Romi ili deca koja izlaze iz sistema socijalnog starateljstva.

Kroz ovaj projekat takođe, uručeni su ključevi za 12 porodica u zgradi, u naselju Obrež, višeporodičnoj zgradi, namenjenoj socijalno ugroženom stanovništvu, osobama sa invaliditetom, romskom stanovništvu, ženama žrtvama porodičnog nasilja i porodicama mladih bez roditeljskog staranja.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!