Svečano otvorena nova fiskulturna sala i trpezarija sa kuhinjom u Osnovnoj školi u Bresnici


indonezija 4
Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

03.10.2023. 19:46

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je danas, sa saradnicima, prisustvovao svečanom otvaranju višenamenskog objekta – kuhinjske menze i fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Đeneral Marko Đ. Katanić" u Bresnici.

 

 

Objekat je površine nešto više od 700 metara kvadratnih, sadrži fiskulturnu salu sa svlačionicama i sanitarnim blokom, kao i menzu sa kuhinjom. Vrednost čitave investicije je oko 40 miliona dinara. Vlada Republike Srbije učestvovala je, preko Ministarstva privrede, sa oko 12.500.000, dok je ostatak novca, nešto više od 27 miliona dinara, obezbeđen iz budžeta Grada Čačka.

 

 

"Veliko je zadovoljstvo što ova seoska škola, nakon 40 godina, dobija novu trpezariju, a fiskulturnu salu prvi put. Najviše smo to uradili zbog mališana, a njih skoro stotinu pohađa ovu školu. Nakon neodgovornog izvođača, sa kojim smo, kao što znate, raskinuli ugovor, ubrzali smo proces izgradnje sa drugim izvođačem i završili ono što smo planirali. U ovoj školi biđe rekonstruisan krov i urađena kompletna izolacija, već sledeće godine, a nama kao Gradu ostaje da uradimo fiskulturniu salu u osnovnoj školi u Trnavi i tada će sve matične škole na teritoriji grada Čačka biti opremljene fiskulturnim salama", izjavio je gradonačelnik Todorović.

 

 

Direktor OŠ "Đeneral Marko Đ. Katanić" Dragiša Nešković izrazio je veliku zahvalnost lokalnom rukovodstvu, za ovaj, kako je rekao, veliki dan za Bresnicu:

 

 

"Konačno imamo priliku da decu služimo hranom proizvedenom u našoj kuhinji. Do sada se nastava fizičkog vaspitanja izvodila u staroj školi, a sada se ovim objektima svrstavamo u jednu od najmodernijih seoskih škola."

 

 

Osnovnu školu "Đeneral Marko Đ. Katanić" u Bresnici pohađa 91 učenik, a ima 28 zaposlenih.

 

Izvor: Epicentar press

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!