U toku izgradnja trafostanica u Mrčajevcima i Pakovraću


indonezija 4
Radovi na izgradnji trafostanice u Mrčajevcima; Foto: Bus Plus produkcija

27.09.2023. 10:45

Preko Elektroprivrede i Elektromreže Srbije, Vlada Republike Srbije će do kraja ove godine na području grada Čačka u elektroenergetski sektor investirati više od milijardu i 26 miliona dinara.

Prema najavi gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, u toku je izgradnja dve trafostanice 35/10 kilovolti 2x8 MVA u Mrčajevcima i Pakovraću, a vrednost ovih radova je po 280 miliona dinara. Izdvojeno je i 60 miliona dinara za priključne vodove u Mrčajevcima, dok je za iste radove u Pakovraću izdvojeno 20 milona dinara.

Kablovi za trafostanicu 35/10 koja će napajati Konjeviće, Preljinu, industrijske zone Cer, Remont i Atenicu - 230 miliona dinara.

Rekonstrukcija postojećih desetkilovoltnih kablova koštaće 90 miliona dinara, dok će za novu trafostanicu u Mrčajevcima biti izdvojeno 12 miliona dinara.

Planirana je i zamena portalne trafostanice na vašarištu i koštaće 8 miliona. Trafostanica Protića bunar u Trnavi koštaće 12 miliona, a na novoj trafostanici Gradski bedem radovi su završeni i za njih je izdvojeno 15 miliona dinara.

Za ostale radove - u Ostri, Ježevici, Vapi, Milićevcima, Vrnčanima, Potok Ostra Vujetinci, Ostra Kula 1, Viljuša 1, Donja Ježevica, Potok Etal, biće izdvojeno 29 miliona dinara, što ukupno iznosi 1 milijardu i 26 miliona dinara.

"Svi planirani radovi biće završeni do kraja kalendarske godine, a u narednoj godini u planu je izgradnja i trafostanice 35/10 kilovolti u Konjevićima", dodao je gradonačelnik Čačka.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!