Euforija za pamćenje na Gradskom trgu: Čačani dočekali srebrne momke (FOTO+VIDEO)


indonezija 4
Foto: Epicentar press

14.09.2023. 18:11

Na Gradskom trgu u Čačku priređen je svečani doček za jednog od najboljih igrača reprezentacije na prvenstvu Aleksu Avramovića, pomoćnog trenera Marka Marinovića i kondicionog trenera Feđu Sretenovića.

Oni su bili deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u košarci na kom je naš nacionalni tim osvojio srebrnu medalju.

 

 

Nekoliko hiljada navijača, mahom osnovaca i srednjoškolaca, okupilo se danas na Gradskom trgu u Čačku kako bi pozdravilo vicešampione sveta.

Miljenik navijača i nacije Aleksa Avramović izazvao je neviđenu histeriju i oduševljenje tako da su se naši srebrni momci gotovo 20 minuta probijali kroz masu okupljenih građana kako bi došli do bine i obratili se svojim sugrađanima.

 

 

"Puno mi je srce i ova tri dana su nešto najlepše što mi se desilo u životu. Hvala Čačku, hvala svima vama što ste došli da nas dočekate. U Manili i na Filipinima svih onih nedelja dali smo sto posto mogućnosti u nadi da ćemo vas ujediniti i da ćemo Srbiji doneti nešto veliko kao što su Olimpijske igre i eventualno medalja", rekao je Aleksa Avramović.

 

 

"Vratili smo se sa srebrom i to je ono za šta se živi i ono što svako dete koje počne da trenira košarku sanja, da jednog dana obraduje svoj narod. Hvala svima, hvala ljudima koji su ovo organizovali, hvala Čačanima na toploj dobrodošlici, na velikom srcu i pokazali smo zašto je Čačak centar sveta i volim vas sve. Slava Bogu!", izjavio je Avramović.

 

 

 

 

"Želeo bih da vam se zahvalim jer konačno je san postao java. Od malena sam sanjao da mi se nešto ovako desi u mom rođenom gradu. Zahvalite se Aleksi koji je proneo slavu čačanske košarke, ne samo u Srbiji nego u svetu", istakao je Marinović.

 

 

"Želim da vam kažem da smo osećali prisustvo svih navijača u Manili. Znali smo da će se dogoditi velike stvari. Zahvalio bih se porodicama koje trpele naše odsustvo. Za svaki sledeći turnir daćemo sve od sebe", poručio je pred sugrađanima Feđa Sretenović.

 

 

Sjajni momci su na doček došli u odltajmeru.

 

 

Nakon fenomenalnog dočeka na Gradkom trgu, naše fantastične reprezentativce primio je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

 

 

Sva trojica Čačana složili su se da je Boriša Simanić najveći heroj ovog prvenstva i to je ponovio i kondicioni trener Feđa Sretenović, ali pomenuo i značajan doprinos navijača.

 

 

"Bodrilo nas je 25 Čačana, čiji je humor fantastičan. Ja sam govorio - Englezi imaju leteći cirkus Montija Pajtona, a mi leteći cirkus brkica iz Srbije", rekao je Sretenović.

 

 

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je vicešampionima na svemu što su učinili za naciju, ali i Čačak i Čačane. 

 

 

 

 

 

Izvor: Epicentar press

Foto: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!