Jubilarna 20. Kupusijada u Mrčajevcima


indonezija 4
Foto: Epicentar press, arhiva

13.09.2023. 20:14

Jubilarna 20. po redu gastronomsko - poljoprivredna i turistička manifestacija "Kupusijada" ove godine biće održana od 15. do 17. septembra 2023.

Od učešća prvih nekoliko takmičara u pripremi "svadbarskog kupusa" pre 20 godina, manifestacija u Mrčajevcima prerasla je u veliki festival posvećen takmičenju u pripremi ovog poznatog gastronomskog specijaliteta srpske kuhinje.

 

Foto: Turistička organizacija Čačka, promo

 

Programom manifestacije "Kupusijada 2023" planirano je takmičenje u pripremanju jela od kupusa u zemljanom loncu - svadbarskog kupusa. Osim standardnih takmičarskih kategorija kao što su: "Celo selo kuva", "Ekipe i pojedinci", "Ugostitelji" uvedena je još jedna kategorija "Degustatori svadbarskog kupusa".

U pratećem muzičkom delu programa učestvovaće brojna kulturno - umetnička društva, a nastupiće i poznata imena naše estradne scene. Svečano otvaranje Kupusijade 2023. je u subotu, 16. septembra, u 18.00 časova, a početak zvaničnog programa 20. "Kupusijade" je u petak, 15. septembra od 18.30 časova.

 

Foto: Turistička organizacija Čačka, promo

 

Pored takmičenja i muzičkog programa, tokom trodnevnog trajanja manifestacije, biće organizovane i izložbe, stručna savetovanja i prezentacije u oblasti poljoprivrede.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Čačka i Organizacioni odbor, a pokrovitelj je Grad Čačak.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!