Tradicija se nastavlja: Fotografi na Saboru trubača u Guči


indonezija 4
Foto: Pixabay.com

11.08.2023. 22:25

Brojni fotografi, fotoroporteri, novinari, ljubitelji fotografije, saboraši iz Srbije i celog sveta, godinama dolazeći na Dragačevski sabor trubača, svojim fotoaparatima beleže najraznovrnije motive i trenutke na Saborima u Guči, prenoseći nove doživljaje saborskih događanja.

Mnogi događaji, učesnici programa, saboraši, ovekovečeni su fotografijama za prethodnih 61. saborske godine. Dragačevski sabor trubača je za majstore fotografije, ali i za amatere, ljubitelje fotografije, saborske goste... stalna inspiracija, a oni su ga na najlepši način, slikom prikazali svetu.

Prvi put organizovanje fotografa sa konkursom za izbor najboljih fotografija sa Dragačevskih sabora trubača bilo je 1991. godine, u organizaciji Foto saveza Jugoslavije, Foto - kino saveza Srbije i Foto - video klub ''Čačak''. Rezultat ovog foto konkursa je bio izbor najboljih fotografija i dijapozitiva sa Dragačevskih sabora trubača, koji se predstavljeni na izložbama u Srbiji i Makedoniji.

Drugi konkurs za izbor najboljih fotografija nastavljen je i sledeće 1992. godine, tada još na jugoslovenskom nivou, kada su izabrane najbolje saborske fotografije i organizovane izložbe.

 

 

Sada, za 62. Dragačevski sabor trubača od 11. do 13. avgusta, Kulturno - prosvetna zajednica Dragačeva iz Guče i Foto savez Srbije iz Beograda, nastavljaju tradiciju organizovanja fotografa na Dragačevskom saboru trubača u Guči, kroz Foto Sabor u Guči, koji će imati tri oblika rada:

- FOTO KAMP sa okupljanjem, druženjem i saradnjom fotografa iz Srbije i inostranstva u Guči uz pomoć organizatora u pronalasku smeštaja i ishrane za učesnike i goste na Saboru u Guči.

- FOTO RADIONICA za upoznavanje polaznika za viši tehnički, estetski i primenjeni aspekt fotografije.

Radionicu vodi: Imre Sabo, majstor fotografije FSS iz Beograda.

Kotizacija za učešće na radionici: 6.000 dinara po polazniku. Svaki polaznik dobija eksluzivnu fotomonografiju: Truba iznikla iz naroda – Dragačevski sabor trubača u Guči, autora Miroslava Predojevića, majstora fotografije FSS.

- FOTO KONKURS za izbor najboljih fotografija, na svim do sada održanim Dragačevskim saborima trubača u Guči. Uslovi i propozicije konkursa, biće blagovremeno objavljeni.

Organizatori pozivaju sve fotografe, fotoreportere, novinare, ljubitelje fotografije, saboraše na Foto Sabor u Guči za vreme 62. Dragačevskog sabora trubača od 11-13. avgusta, sa tradicionalnim saborskim pozivom: Dobro došli - dobrima došli!

 

Izvor: Kulturno - prosvetna zajednica Dragačeva - Guča
          Foto savez Srbije - Beograd





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!