Sve je spremno za festival "Uzlet" (PROGRAM)


indonezija 4
Foto: Festival Uzlet, promo

28.07.2023. 17:33

Kapije jednog od najuzbudljivijih novih muzičkih festivala, Uzleta, biće otvorene večeras, u petak, 28. jula u 19.30 časova.

Festival će se održati u parku Mladosti na dve festivalske bine - na Bedem live stejdžu čuće se bendovi i kantautori, a na Morava Quantox stejdžu nastupiće DJ-evi.

 

 

U petak, 28. jula, Bedem live stejdž će otvoriti beogradski novoformirani bend Oxajo u 20 časova, a nakon njih u 20:45 nastupiće indie-punk bend Keni nije mrtav. Beogradska kantautorka Nataleé započeće svoj nastup u 21:45. Ikona jugoslovenskog novog talasa i world musica Darko Rundek sa bendom Ekipa nastupiće u 23:00, dok će mladi zagrebački bend Porto Morto svirati sat i po vremena kasnije. Istog dana na Morava Quantox stejdžu u 20 časova za DJ pultom će se naći Dijana Dee, a u 21 čas i čačanski duo Den Heldersi. Svoj set beogradski DJ i producent Cosmic G započeće u 22 časa, dok će DJ Brka i Runy muziku vrteti od ponoći do dva ujutru.

 

 

U subotu, 29. jula, na bini Bedem live stejdža u 20 časova naći će se mladi čačanski reper Johnny Repp. Avangradni slovenački (t)rap sastav Matter svoj nastup započeće u 21:45, a sat vremena kasnije i hrvatski trap-pop muzičar z++. Mimi Mercedes će nastupiti tačno u ponoć, dok će FTP zarepovati u 01:15 časova. Iste večeri, electro Morava Quantox stejdž otvoriće DJ Taraalx iz Zaječara u 20, dok će u 21 čas svoj set započeti kragujevački DJ Mark Andersson. B2B set, Sergej Krstić i Danilo Kas zavrteće u 22 časa, a festival će zatvoriti velikan domaće scene Kristijan Molnar.

 

 

U sklopu festivala u parku Mladosti, za sve ljubitelje prirode, nalaziće se i kamp. Svoje mesto u kampu možete rezervisati već sada na Uzlet sajtu. Na festivalu će se održati i arts&crafts prodajni market domaćih umetnika i zanatlija, a posetioci će moći da uživaju i u food corneru kao i na chill zoni. Ulaznice možete kupiti putem Gigstix sajta i na svim prodajnim mestima Gigstixa. Kupovina ulaznica biće moguća i na ulazu u festival.

 

 

Takođe, posebna pažnja biće posvećena ekologiji i reciklaži uz podršku i u saradnji sa kompanijom Ball Packaging i projektom Svaka limenka se računa. Na više različitih punktova biće postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promoteri sa rančevima u koje je moguće odlžiti iskorišćenu limenku za piće biće na licu mesta, dok će pixelata na kreativan način podsetiti publiku na to da je aluminijumska limenka ambalaža koja može da se reciklira neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Ovom saradnjom podsećamo sve naše posetioce da recikliraju i urade nešto dobro za planetu zemlju, jer ipak…svaka limenka se računa! Danas se reciklira 73% aluminijumskih limenki u Evropo a cilj je da to bude 100%.

Festival se realizuje kao deo zvaničnog programa Prestonice kulture Srbije - Čačak 2023. pod sloganom ČAČANSKA RODNA, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Čačka i uz pomoć partnera Sportski centar "Mladost".

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!