Simulacija pijanstva uz pomoć "pijanih" naočara u Čačku (FOTO)


indonezija 4
Foto: Epicentar press

25.07.2023. 18:36

Policijska uprava u Čačku, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Čačka, u okviru realizacije projekta "Život nema cenu", izložila je danas simulator saobraćajnih nezgoda, uz prezentaciju naočara za simulaciju vožnje pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci i umora.

 

 

Sugrađani su imali priliku da se uvere kako funcionišu, takozvane, "pijane" naočare i da vide kroz praktičnu demonstraciju koliko je smanjena psihofizička sposobnost čoveka.

 

 

Vrtoglavica, mučnina, nemogućnost koordinacije pokreta, a motorika je svedena na minimum.

 

 

Simulacijom je prikazano da je gotovo nemoguće obavljanje nekih najosnovnijih motoričkih radnji. Hodanje po pravoj liniji, stajanje na jednoj nozi, hvatanje najobičnije loptice.

 

 

Najmlađi su imali priliku da se slikaju postavljajući svoje lice kroz otvore na figurama koje predstavljaju policajce.

 

 

 

 

 

Prisutnima su deljeni flajeri sa najvažnijim informacijama o prevenciji i opasnostima koje prete ukoliko se ne poštuju saobraćajna pravila i zakoni.

Simulator će biti izložen na Gradskom trgu u Čačku do 21 čas.

 

 

Izvor: Epicentar press

Fotografije: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!