Na četvrtom okupljanju "Milanovac protiv nasilja" govoriće Milojko Pantić


indonezija 4
Foto: GMinfo, arhiva

07.07.2023. 14:47

Novi protest pod sloganom "Milanovac protiv nasilja", četvrti po redu, zakazan je ovoga puta za petak. Na Trgu kneza Mihaila okupljanje će početi u 19 sati.

Još nije poznato da li će biti šetnje i kojom rutom će ići, ali je poznato da će prvi put na ovim protestima pred Milanovčanima biti i gost iz javnog života. Naime, pored Biljane Nedić i Gorana Vasovića, zaposlenih u PU „Sunce“, koji su se i ranije obraćali sugrađanima, govoriće, kako je najavljeno, i čuveni sportski komentator i novinar, Milojko Pantić.

Okupljanja u Milanovcu organizuje grupa inicijatora, koja se formirala preko zajedničkog interesovanja za odlaske na prve skupove u Beograd nakon tragedija u "Ribnikaru" i Mladenovcu. Inače, predsednik opštine, Dejan Kovačević je 23. juna na pitanje našeg portala kakav je njegov komentar povodom skupova koji su počeli da se dešavaju i na lokalnom trgu, rekao da ih organizuje Demokratska stranka, pošto ih ona najavljuje u MUP-u, pa da onda građani sami procene kakvi su to protesti.

Iz milanovačkog DS na ovo nije bilo reakcije, ali su njihovi predstavnici još i ranije davali izjave medijima da po dogovoru sa inicijatorima pomažu u logistici i dostavljaju najave MUP-u, kao što nalaže zakon za svako masovnije okupljanje radi održavanja bezbednosti; ali da to i ne kriju, jer smatraju da je uloga političkih stranaka, pored ostalog, i u pomaganju sugrađanima da lakše dođu do institucija, rešenja problema, kao i prostora u javnosti, te da u tome nema ničeg lošeg.

Podsetimo, Pantić je prethodni put bio na protestu u Milanovcu 1. marta 2019. kada su trajala okupljanja "1 od 5 miliona".

 

Izvor: GMInfo.rs





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!