Održana izložbeno-humanitarna akcija "Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu" (FOTO)


indonezija 4
Foto: Epicentar press

09.06.2023. 16:14

Na manifestaciji pod nazivom "Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu" koja je održana u četvrtak, 9. juna 2023. godine, na Gradskom trgu u Čačku učestvovali su u čenici i nastavnici Tehnike i tehnologije iz devet osnovnih škola sa teritorije Moravičkog okruga.

 

Foto: Epicentar press

 

Manifestacija je imala izložbeno-humanitarni karakter, pa su ovom prilikom učenici sa svojim nastavnicima izložili radove koje su brižljivo i pedantno uradili. Prodajom istih prikupili novac za pomoć malom Milošu Zariću iz Čačka.

 

Foto: Epicentar press

 

"Prodavale su se makete i modeli izrađeni na časovima Tehnike i tehnologije, i za samo četiri sata prikupljeno je 117.418 dinara. Zamisao da se izložba pretvori i u humanitarnu akciju naišla je na opšte odobravanje, a na kraju glavni cilj je i ostvaren, jer su deca prodajom svojih radova prikupila značajnu svotu novca za pomoć malom Milošu Zariću", izjavio je predsednik Udruženja profesora informatike i tehnike prof. Dragan Paripović.

 

Foto: Epicentar press

 

Štandove sa radovima su imale sledeće škole iz Čačka, Lučana i Gornjeg Milanovca: OŠ "Sveti Sava", OŠ "Filip Filipović", OŠ "Vuk Karadžić", SOŠO "1. novembar" Čačak, OŠ "Tanasko Rajić", OŠ "Branislav Petrović" Slatina, OŠ "Vladislav Petković DIS" Zablaće, OŠ "Milan Blagojević" Lučani IO Markovica i OŠ "Kralj Aleksandar I" iz G. Milanovca.

 

Foto: Epicentar press

 

Foto: Epicentar press

 

Organizator manifestacije je Udruženje profesora informatike i tehnike "UPIT" i Fakultet tehničkih nauka u Čačku.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!