OŠ "Tanasko Rajić" proslavila 63 godine postojanja (FOTO)


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija

07.06.2023. 20:39

Da je škola i dalje izvor dečjeg smeha, sreće, ljubavi i uspeha, govori priredba OŠ "Tanasko Rajić", koja je održana u utorak, 6. 6. 2023. u Kulturnom centru Čačak, povodom Dana škole.

Svečanim i raznolikim programom, ova škola je proslavila 63 godine svog postojanja.

 

 

U prisustvu roditelja, prijatelja i nastavnika, učenici su izveli sadržajni program koji je uključivao ples, glumu, pevanje, recitovanje i folklor. Učenici različitih uzrasta i interesovanja pokazali su svoje talente i bili su odlično pripremljeni za svoje nastupe u kojima je uživala puna sala Kulturnog centra Čačak.

 

 Milorad Tešić, direktor OŠ "Tanasko Rajić"

 

Priredba je privukla veliki broj posetilaca i bila je odlična prilika da se pokaže kreativnost učenika i nastavnika, školski duh i timski rad. Učenici su ponosni na svoje nastupe, a roditelji i mnogobrojna publika bili su zadovoljni viđenim i izrazili su veliku podršku dugim aplauzima.

 

 Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

 

Programom je koordinirala profesorka srpskog jezika i književnosti Nevena Dimovski, a u priredbi je učestvovalo čak 200 učenika, što čini petinu ove brojne škole.

 

 

Učenike nižih razreda mesecima su vredno spremali njihovi učitelji: Rajko Pavlović, Goran Katanić, Tatjana Jevtović, Biljana Đenić, Zorica Kovačević, Slobodanka Katanić, Slavica Lazović, Milka Pavlović i Dubravka Novaković.

 

 

Učenici viših razreda uzeli su učešće u pripremi Dana škole spremajući se sa svojim nastavnicima: Predragom Tešićem, Maricom Dašić, Vesnom Pešov, Katarinom Janković, Sofijom Milićević Krupež, Nevenom Dimovski i Anđelom Lekić.

 

 

Članovi Dramske sekcije izveli su skeč inspirisan tekstom profesora srskog jezika u penziji Bogdana Paunovića.

 

 

Završna tačka ove priredbe bio je nastup hora nastavnika koji je, otpevavši pesmu "Nek svud ljubav sja", svim prisutnima poslao važnu poruku, zaokruživši jedno prijatno veče.

 

 

Dan škole je važan trenutak za svaku školu, jer se kroz ovu manifestaciju pruža prilika da se pokaže rad i angažovanje učenika i njihovih nastavnika, kao i da se sačuvaju uspomene na još jednu uspešnu školsku godinu.

 

 

Ovo je još jedan uspeh za Osnovnu školu "Tanasko Rajić", koja se trudi da svojim učenicima pruži što kvalitetnije obrazovanje, proširi njihove vidike i usmeri potencijale svih učenika, poručuju iz ove čačanske obrazovne ustanove.

Pogledajte još fotografija sa proslave Dana škole:

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Nevena Dimovski, prof. srpskog jezika i književnosti

Izvor: Epicentar press

Foto: Bus Plus produkcija





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!