Čačanin odveo Srbiju u finale Evrovizije, obratio se građanima Srbije (VIDEO)


indonezija 4
Foto: Eurovision Song Contest/YouTube, screenshot

10.05.2023. 16:10

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija" počelo je sinoć, a u prvoj polufinalnoj večeri gledaocima se predstavilo 15 zemalja, među kojima je i Srbija sa pesmom "Samo mi se spava" koju izvodi Luke Black.

On je našoj zemlji, nakon glasanja publike, uspeo da obezbedi plasman u finale.

Luke Black nastupio je pod rednim brojem 3, odmah posle predstavnika Norveške i Malte.

Kada je izašao na scenu, usledile su ovacije, a numera "Samo mi se spava" naišla je na odličan prijem kod publike. Luka je nakon prolaska u finale plačnim glasom rekao da je "pod utiskom".

"Ljudi, hvala vam najviše na svetu, hvala. Ja sam toliko pod utiskom. Ne znam… Nisam znao da će mi sve ovo ovoliko značiti, ali znači mi", rekao je Luke Black.

"Kad je u pitanju moja pesma, nisam samo inspirisan bio da je napišem zbog panedemije koronavirusa. Insprisala me je neki moj unutrašnjim mislima, anksiosnošću, bilo mi je dosta toga. Hteo sam da spavam, a moj način spavanja je što sam igrao video igrice. Hteo sam da upotrebim video efekte na sceni kako bih od scene napravio video igricu", započeo je Luke Black.

"S obzirom na to da si nastup posvestio žrtvama tragedije koja se dogodila u Srbiji prošle nedelje, kako se osećaš sada jer si prošao u finale?", glasilo je pitanje.

"Žrtve su učenici osnovne škole. Dogodio se 'efekat leptira'. Kada se ovo dogodilo, izazvalo je nešto kod drugih ljudi i uticalo na njihovo mentalno zdravlje i onda je počinjeno još zločina. To se nikada ranije nije dešavalo u mojoj državi. Uvek sam mislio da je Srbija bezbedna što se toga tiče i onda je ovo bio veliki šok. Želim da posvetim ovaj nastup ljudima koji pate zbog ovih događaja. Mnogo mi znači što sam se kvalifikovao dalje. Posvećujem to njima. Bilo bi mi žao da se nisam kvalifikovao. Želim samo da poručim porodicama nastradalih da ostanu jake. Pogođen sam tim vestima, plakao sam sat vremena, nisam mogao da prestanem ni da izađem iz hotela, ali sam se potrudio da što bolje izvedem ovaj nastup", rekao je Luke za Nova.rs.

U ovom polufinalu se 15 zemalja borilo za odlazak u finale, koje se održava u subotu. Pet država nije otišlo dalje, a kladionice, pred veliko otvaranje takmičenja "Evrovizija 2023", prognozirale su da će se Luke Black naći u finalu, što se i dogodilo.

Posle revijalnog dela, voditelji su saopštili da u finale iz prvog polufinala idu sledeće države: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugalija, Švedska, Srbija i Norveška.

Države koje se nisu plasirale u finale su: Malta, Letonija, Irska, Azerbejdžan i Holandija.

 

Izvor: Nova.rs, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!