Rukovodioci fabrike "Milan Blagojević" osuđeni na po tri godine zatvora zbog pogibije dva radnika


indonezija 4
Foto: Epicentar press, arhiva

11.04.2023. 17:24

Osnovni sud u Ivanjici osudio je na kaznu zatvora od po tri godine Vladimira Lončarevića i Tomu Stojića, rukovodioce fabrike "MB Nameska" u Lučanima, kao odgovorne za smrt radnika fabrike Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, koji su stradali u eksploziji 14. jula 2017. godine.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Reč je o prvostepenoj presudi, na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.

Kako je za Tanjug rekao punomoćnik oštećenih, advokat Vladimir Todorić, tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na ovu presudu, jer su u završnim rečima zatražili od suda da se okrivljeni osude na kaznu zatvora od po pet godina.

U eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević zadobio je teške povrede od kojih je preminuo nakon dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo je tužbe protiv generalnog direktora namenske fabrike u Lučanima Radoša Milovanovića i rukovodioca dva fabrička pogona Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, 26. juna 2019. godine, posle razgovora roditelja i sestre nastradalog radnika Milivojevića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Generalni direktor i rukovodioci su optuženi zbog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prvooptuženi, generalni direktor fabrike "Milan Blagojević - Namenska" Radoš Milovanović, nije dočekao kraj suđenja jer je preminuo prošle godine.

 

Izvor: Beta, Tanjug

 
 





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!