SSP Čačak: U susret Danu žena


indonezija 4
Foto: Pixabay.com

08.03.2023. 09:40

Povodom 8. marta - Dana žena, Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Čačku obratio se saopštenjem za javnost, koje objavljujemo u celini.

Dan žena dočekujemo sa gorkim saznanjem da je od početka godine devet žena ubijeno od strane svojih partnera.

Dan žena dočekujemo sa saznanjem da je žena zaposlena u "Leoniju" pala na radnom mestu i posle nekoliko dana umrla, a da je onesvešćivanje od napornog rada u toj fabrici normalna pojava.

Dan žena dočekujemo u društvu u kome je sve više glasova koji traže oduzimanje prava ženama da odlučuju o svom telu i svođenje žene samo na ulogu majke i supruge.

Dan žena dočekujemo sa crnim bilansom preminulih od raka dojke i raka grlića materice zbog sve manjeg broja lekara i dugačkih lista čekanja na preglede.

Umesto cveta pružimo ženama ruku. Prijavimo nasilje, ohrabrimo žene da prijave nasilje, mobing, zahtevajmo humane uslove rada i jednake plate za oba pola!

Hajde da izgradimo društvo u kome pol neće određivati nečiju sudbinu. Hajde da izgradimo društvo u kome se žene neće iznova i iznova boriti za osnovna ljudska prava.

 

Gradski odbor SSP Čačak





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!