Luke Black je pobednik "Pesme za Evroviziju": Kompozicijom "Samo mi se spava" predstavljaće Srbiju u Liverpulu


indonezija 4
Foto: RTS/YouTube, screenshot

05.03.2023. 00:26

Luke Black je pobednik ovogodišnje "Pesme za Evroviziju" i predstavljaće Srbiju u Liverpulu.

Glasovi publike su prebrojani i nakon što su udruženi sa glasovima žirija prvi na listi je Luke Black, drugo mesto nakon rangiranja glasova zauzeo je Princ dok je treća Nađa Ordagić.

Muzičar će pesmom "Samo mi se spava" predstavljati Srbiju na Evroviziji, a nagradu mu je uručila naša prošlogodišnja predstavnica Konstrakta.

Luka je završio Gimnaziju u Čačku, Filološki fakultet u Beogradu, muzičku produkciju na Point Blank music school i master na BIMM univerzitetu u Londonu, u kome trenutno živi i stvara. On je prvi solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group sa kojom je 2016. godine realizovao uspešnu turneju u Kini. Do sada je objavio 4 EP izdanja.

Autorskom muzikom bavi se od 2005. godine. Sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmane. Dve godine kasnije preselio se u Beograd zbog studija engleskog jezika i književnosti, gde je uporedo pohađao časove klavira i operskog pevanja.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!