U Čačku obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka (FOTO)


indonezija 4
Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

15.02.2023. 22:42

"Za veliki grad, kakav je Čačak, malo nas je! Pozovite svoju rodbinu, prijatelje, komšije, vrlo je važno da podržimo decu koja se suočavaju sa takvim zdravstvenim problemima i njihove porodice. Svaki dan, ne samo danas", poruka je Tanje Bukorović, majke lečenog deteta.

 

 

"Biti heroj!" - Tako je glasila poruka na balonu koji je pušten sa Gradskog trga u znak podrške deci oboleloj od raka. Oni svakoga dana pokazuju da su zaista heroji. Svedok toga su i mnogobrojna iskustva porodica koje su se suočavale sa teškim bolestima i lečenjem svojih najmlađih.

 

 

"Bio je zdravo dete, išao u vrtić, igrao se sa drugarima. Odjednom je počeo da dobija temperaturu. Čas se javi, čas nestane. Prelomni trenutak bio je kada su ispitivanja u čačanskoj bolnici pokazala jako uvećane leukocite. Primljen je na bolničko lečenje i za sat vremena su iznova povećani sa 30, na 50 hiljada. Odmah je prebačen u Dečju kliniku u Tiršovoj", priča otac obolelog dečaka.

 

 

Pre godinu i po dana njegovom sinu je otkriven jedan oblik leukemije. Ni posle bolničkog lečenja u Tiršovoj, dete jedno vreme nije moglo da napusti Beograd. I u tim trenucima, kao najbolji prijatelji pokazali su se članovi Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

"Obezbedili su smeštaj majci i detetu u roditeljskoj kući na Vračaru, kao i svakodnevni prevoz do klinike. Uvek su nam bili na raspolaganju. Morao je redovno da se javlja na preglede. Trenutno smo na održavanju koje traje dve godine od otkrivanja bolesti. Nadamo se najboljem", kaže otac.

 

 

Koliko je oboleloj deci i njihovim porodicama neophodna svakodnevna podrška, ukazali su i ove godine na Gradskom trgu. Povodom 15. februara Međunarodnog dana dece obolele od raka, okupili su se predstvanici NURDOR-a, Kancelarije za mlade, građani. Prodavali su i rukotvorine koje su roditelji izradili. Sav prihod namenjen je oboleloj deci.

 

 

"Važno je da našim malim herojima koji se susreću sa velikim poteškoćama u svom odrastanju pružimo podršku, stalno, ne samo danas. Jedan od načina je i da, ukoliko možemo, damo krv", napomenula je Marjana Petronijević, koordinatorka čačanske Kancelarije za mlade.

 

 

 

 

Izvor: Z.J/Ča glas, Epicentar press

Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!