Na Kopaoniku oko 3.000 gostiju, otvorene tri staze sa veštačkim snegom


indonezija 4
Kopaonik 2023; Foto: Bus plus produkcija

03.01.2023. 15:39

U ski-centru Kopaonik trenutno boravi oko tri hiljade gostiju iako na padinama ove planine trenutno nema snega.

Polovina posetilaca su skijaši koji od početka godine mogu da koriste samo tri staze sa veštačkim snegom.

Ugostitelji očekuju da će u vreme praznika zavejati, kao i da će se broj posetioca udvostručiti, i dodaju da je trenutna popunjenost slaba.

Turistima koji prave prve korake na skijama, kao i ljubiteljima prirode ne smeta što je Kopaonik za sada prekriven veštačkim snegom, te se i ove godine na stazama može videti veliki broj mladih, kao i porodica.

Posetioci takođe ističu da, iako ni prethodnih godina skijanje na Kopaoniku nije bio jeftin provod, ove zime deluje da su cene znatno porasle.

"Obična kafa je 320 dinara, a espreso sa mlekom 450. Gibanica me koštala 780 dinara, i to ne u hotelu nego na stazi", rekao je za Euronews Srbija iskusni skijaš koji više godina dolazi na Kopaonik.

Cene su u odnosu na prošlu godinu povećane za 10 do 15 odsto.

Ski-centar Kopaonik jedini u regionu nije povećavao cene ski-pasa i drugih usluga, pa se sa snegom, sudeći i po rezervacijama, nadaju većem broju turista.

 

Izvor: Epicentar press, Euronews Srbija





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Đoka | 06.01.2023 10:24

Jedina staza koja vredi je sužena.Pogledajte malo !