Pitajte narodne poslanike "Šta (da) se radi u skupštini"


indonezija 4
Foto: Otvoreni parlament, ilustracija

07.10.2022. 22:28

Inicijativa Otvoreni parlament organizuje uličnu akciju "Šta (da) se radi u skupštini" širom Srbije.

Nakon druženja sa građanima Požege u petak, priliku da postave pitanja će imati i Gornjomilanovčani u subotu, 8. oktobra 2022. u Gradskom parku od 11 časova.

Ovim putem građani mogu da se informišu o načinima na koje mogu da kontaktiraju poslanike kako bi im ukazali na probleme od javnog interesa.

Šta je to što biste poručili Narodnoj skupštini? Koja pitanja biste postavili narodnim poslanicima?

Širom Srbije biće organizovane ulične akcije pod nazivom "Šta (da) se radi u skupštini?" jer želimo da građanima još više približimo šta je uloga narodnih poslanika i šta je sve to što mogu da urade za građane.

Iz godine u godinu sve je manje građana koji su zainteresovani za rad Narodne skupštine, a sve je veći broj onih koji misle da poslanici više brinu o interesima stranaka nego o interesima građana.

 

Foto: Otvoreni parlament, ilustracija

 

U poslanicima vide glavne krivce za urušavanje ugleda Narodne skupštine, a iako imaju tu mogućnost građani ne misle da kontaktiranjem njihovih predstavnika u najvišem zakonodavnom domu mogu bilo šta da promene.

Kao organizacija koja se zalaže za povećanje javnosti rada parlamenta, bolje informisanje građana o njegovom radu i uspostavljanje redovne komunikacije između građana i poslanika, Crta će kroz inicijativu Otvoreni parlament organizovati širom Srbije niz uličnih akcija pod nazivom "Šta (da) se radi u skupštini?".

Želimo da građanima još više približimo šta je uloga narodnih poslanika, šta je sve to što mogu da urade za građane, kao i šta je to što nije u njihovoj nadležnosti.

Iako građani negativno ocenjuju rad skupštine, a rad poslanika još negativnije, svi mi zajedno ne smemo da odustanemo od parlamenta već moramo da vršimo pritisak na poslanike da rade u javnom interesu.

Želimo i da čujemo šta je to što bi građani poručili Narodnoj skupštini, koja su pitanja koja bi želeli da postave narodnim poslanicima i šta bi sve morali da urade kako bi Narodna skupština imala ugled i poverenje kakvo zaslužuje u demokratski uređenom društvu za koje se sve zajedno borimo.

Ulične akcije “Šta (da) se radi u skupštini?”, koje Crta, kroz inicijativu Otvoreni parlament, realizuje u okviru projekta “Vratimo se na početak - Parlament kao osnova vladavine prava” koji podržava Evropska unija, biće organizovane u više desetina gradova i opština.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!