Sabor Srpskog pokreta Dveri u Ivanjici: Podrška "Proglasu za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije"


indonezija 4
Foto: Srpski pokret Dveri

25.09.2022. 19:59

Na radnom Saboru Srpskog pokreta Dveri, održanom od 23. do 25. septembra u Ivanjici, učestvovalo je 150 delegata iz gradskih i opštinskih organizacija Dveri širom Srbije.

U okviru trodnevnog saborovanja upriličeni su: politička škola, obuka za predstojeće lokalne izbore i dverjanske sportske igre. Predavači u Političkoj školi bili su predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika Političkog saveta dr Vladimir Dimitrijević, internacionalni sekretar dr Andrej Mitić i organizacioni sekretar Zoran Pavlović.

Izvršni odbor je priredio kompletna uputstva za pripremu lokalnih izbora 2024. godine i održao obuku na ovu temu, a održane su i obuke o poslaničkom i odborničkom radu, kao i o političkom radu na društvenim mrežama.

U neformalnom delu Sabora održane su i tradicionalne dverjanske sportske igre. Poseban značaj Saboru dalo je učešće Omladine Pokreta.

Na kraju radnog dela Sabora usvojen je sledeći Proglas:

Srpski pokret Dveri pruža iskrenu i maksimalnu podršku "Proglasu za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije" grupe od 50 istaknutih srpskih intelektualaca da dođe do objedinjavanja svih rodoljubivih snaga u jedan zajednički nacionalni front za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Izražavamo punu spremnost da budemo deo tog zajedničkog poduhvata i sarađujemo sa svim drugim političkim strankama, nestranačkim udruženjima i pojedincima kojima je stalo do poštovanja Ustava Srbije i Rezolucije 12 44 SB. Svi koji su protiv priznanja lažne države Kosovo, koji se protive bilo kakvoj podeli južne srpske pokrajine i pritiscima iz zapadnih centara moći koji idu u pravcu našeg prihvatanja da lažna država Kosovo uđe u međunarodne organizacije, a pre svega UN — treba da budu deo jedinstvenog patriotskog bloka. Samo jedan ovakav srpski državotvorni blok može, uz pomoć i podršku Srpske pravoslavne crkve, sprečiti bilo kakvu predaju Kosova i Metohije i ugrožavanje srpskih nacionalnih i državnih interesa. Formiranje jednog ovakvog zajedničkog nacionalnog fronta garantuje da se niti jedna vlast u budućnosti ne sme usuditi da potpiše bilo kakav vid priznanja lažne kosovske nezavisnosti, bez obzira na pritiske i ucene koji dolaze iz inostranstva. Nasuprot tome, jedini pravi cilj i zadatak svake buduće vlasti mora biti vraćanje Kosova i Metohije u punu ustavno-pravnu nadležnost države Srbije.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!