Meštani Pakovraća i dalje blokiraju magistrani put, a meštani Lisica i Negrišora regionalni put


indonezija 4
Foto: Epicentar press

05.08.2022. 20:15

Meštani sela Pakovraće kod Čačka nastavili su i danas, peti dan za redom, blokadu magistralnog puta za vozila izvođača radova na izgradnji auto-puta i 25. dan blokadu firme za proizvodnju betona koji se koristi za izgradnju tog puta.

Izgradnja deonice auto-puta Preljina-Požega zaustavljena je i kod sela Lisice i Negrišori blokadom reginalnog puta Čačak-Lučani, koju su pre 15 dana počeli meštani tih sela zahtevajući sanaciju lokalnih puteva koji su "uništeni" prilikom izgradnje auto-puta.

Oni zaustavljaju samo kamione i druga vozila koja učestvuju u izgradnji auto-puta, dok ostala vozila propuštaju.

Meštani Pakovraća su rekli agenciji Beta da će blokade magistralnog puta i firme za proizvodnju betona trajati dok im ne bude isplaćena naknada za zemlju koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta i da i dalje "čekaju odgovor" od Vlade Srbije i direktora Javnog preduzeća (JP) "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka s kojim su pre tri dana razgovrali o zahtevima.

Drobnjak je posetio nezadovoljne meštane Pakovraća drugi dan blokade magistralnog puta i obećao da će se založiti u Vladi Srbije da im se isplati oduzeta zemlja po presudi Opštinskog suda, odnosno da "Putevi" odustanu od žalbe pred Višim sudom na presudjenu cenu, čime bi se sudski procesi, koji traju više od dve godine, okončali.

Opštinski sud je presudio da se meštanima Pakovraća zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, isplati po ceni od 1.200 do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su JP "Putevi Srbije" uložili žalbu Višem sudu.

Prema rečima meštana, prvobitna cena koja im je ponuđena za kvadratni metar oduzete zemlje bila je od 30 do 200 dinara, zbog čega su se oni žalili.

 

Izvor: Beta





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!