Obradović: Srpski pokret Dveri će biti sve jači


indonezija 4
Foto: Dveri

07.04.2022. 10:15

Nakon povratka Srpskog pokreta Dveri u Narodnu skupštinu Republike Srbije, intervju za sajt Pokreta dao je predsednik Boško Obradović.

Razgovor sa gospodinom Obradovićem je vodio Miodrag Preković, koordinator Informativne službe Srpskog pokreta Dveri.

Pre svega, čestitam Srpskom pokretu Dveri povratak u Narodnu skupštinu. Da li ste zadovoljni izbornim rezultatom? I ko je, po Vama, najveći dobitnik ovih izbora?

Ako imamo u vidu da smo osvojili duplo više glasova na republičkim i beogradskim izborima nego što su to predviđala sva istraživanja javnog mnjenja i kladionice — možemo biti zadovoljni.

Najveći gubitnik izbora je SNS čiji je rejting pao i na parlamentarnim i na gradskim izborima. Najveći dobitnik je srpska demokratija i naš parlamentarizam jer ćemo u Narodnoj skupštini imati predstavnike svih najznačajnijih političkih opcija u Srbiji.

Šta za Srpski pokret Dveri konkretno znači povratak u parlament i koga će poslanička grupa Dveri tamo zastupati?

To je novi početak za Srpski pokret Dveri i to će biti nastavak razvoja i rasta Patriotskog bloka kroz Parlament. Mi smo da porodica i borba protiv bele kuge konačno dođu na prvo mesto u našem društvu i državi. Mi smo za podršku domaćoj privredi i poljoprivredi a ne stranim multinacionalnim kompanijama. Mi smo za ekonomski i ekološki patriotizam. Građanima moramo obezbediti zdrav vazduh, vodu, zemlju i hranu. Mi smo borci protiv kriminala i korupcije i insistiramo na ispravljanju nepravdi prema oštećenim i diskriminisanim bankarskim klijentima, penzionerima, radnicima iz pljaškaških privatizacija, osobama sa hendikepom, ženama preduzetnicima, ženama sa sela... Bićemo njihov glas u Narodnoj skupšptini i inicirati nove zakonske predloge u njihovu korist. Najpre ćemo tražiti da nedelja bude neradni dan i u privatnom sektoru, kao i da se oteta imovina posle 1944. godine vrati pravim vlasnicima.

Uvek smo spremni na saradnju sa svima koji su za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koji su protiv uvođenja sankcija Rusiji i članstva u NATO, koji ne priznaju lažni genocid u Srebrenici, zalažu se za ekonomski i ekološki patriotizam i borbu protiv kriminala i korupcije u vrhu vlasti.

I obrnuto, ne možemo biti deo vlasti koja priznaje izmišljeni genocid u Srebrenici, koja se odriče naše Svete Zemlje Kosova i Metohije, koja bi da uvede sankcije Rusiji i da nas vodi u NATO, koja reklamira svoje građane kao jeftinu radnu snagu, koja dozvoljava da uvoznički lobi damping cenama ubija domaću robu i domaćeg proizvođača, koja dovodi RIO TINTO, po zlu čuvenog svetskog zagađivača...

Srpski pokret Dveri je prešao cenzus i na gradskim izborima u Beogradu, a još uvek je neizvesno ko će imati većinu za formiranje gradske vlasti. Šta su dalji koraci Srpskog pokreta Dveri u tom pravcu?

Ono što je jasno — dosadašnja beogradska vlast na čelu sa SNS i SPS je izgubila poverenje Beograđana i više nema većinu u biračkom telu. Opozicija, bez obzira koliko politički raznorodna, treba da napravi jasan sporazum o prelaznoj gradskoj vlasti u naredne dve godine do opštih lokalnih izbora u Srbiji na proleće 2024. i da počne da rešava ono što su ključna pitanja u Beogradu, a to su saobraćajni i urbanistički haos, zagađenje vazduha i korupcija u vrhu Vesićeve vlasti. To su pitanja koja su van naših ideoloških razlika u opoziciji i oko toga možemo i moramo da se dogovorimo na korist našeg glavnog grada i njegovih žitelja. To dugujemo Beograđanima koji su smenili Vesićevu bahatu vlast.

 

Izvor: Epicentar press





banner



Pošaljite komentar


Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Epicentar press.






Komentari


Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!